On-line delavnice na temo kibernetske varnosti

V okviru projekta Kibertalent v mesecu marcu pričenjamo z izvedbo brezplačnih on-line delavnic na temo kibernetske varnosti, za dijake in študente.

Izvedli bomo 8 delavnic, ki bodo obsegale naslednja področja:

  1. Predstavitev in pregled etičnega hekinga, kdo je etični heker, etičnost, socialno inženirstvo, zgodovina, praktični primer pregleda izvorne kode spletne strani;
  2. #CyberGirlsSl, Informacijska varnost, predstavitev orodij za etične hekerje;
  3. Http, protokoli in postavitev Proxy strežnika;
  4. OWASP predstavitev in prikaz orodij;
  5. Kriptografija, osnovni algoritmi šifriranja;
  6. Računalniška forenzika in predstavitev izbrisanih datotek;
  7. Varnost osebnih računalnikov;
  8. Varnost spletnih aplikacij.

Vse delavnice bodo informativne narave, vsaka pa bo vsebovala vsaj en praktični primer, s katerim se bodo spopadli udeleženci.

Delavnice so namenjene dijakom in študentom z namenom, da bolje spoznajo področje kibernetske varnosti ter s področjem povezane poklice.

Druga delavnica bo potekala 30. marca, s pričetkom ob 20.00 uri. Datumi nadaljnjih delavnic bodo objavljeni naknadno. Prijave zbiramo na https://www.eventbrite.com/e/2-on-line-delavnica-na-temo-kibernetske-varnosti-cybergirlssi-tickets-271945013857

Več informacij o delavnicah in o samem projektu Kibertalent pa lahko najdete na spletni strani https://kibertalent.si/ ter socialnem omrežju Twitter @CyberTeamSl  in @OwaspSlovenia.

dogodki event infografike Uncategorized

Prejšnji

Varnostni nasveti za uporabo pametnih telefonov

Naslednji

Etični heking in vrste hekerjev